REFERENSSIT

”Haen nopeaa ratkaisua ja sujuvaa kaupantekoa”

Marika Turkian perheen ensimmäiset kaupat Auto Aatamilassa tapahtuivat jo noin kaksikymmentä vuotta sitten. Samaan liikkeeseen on ollut mukava palata aina uudelleen. Tähän on varmasti vaikuttanut se, että mitä tutummaksi asiakkaat ovat tulleet, sitä paremmin yrittäjäpariskunta, Kalle ja Mia Aatamila, on oppinut heidän tarpeitansa tunnistamaan.

Marika kertoo, ettei ole asiakkaana mitenkään tyypillinen. Hän ei ole renkaanpotkija tai myyntipalstojen selaaja.

– Haen nopeaa ratkaisua ja sujuvaa kaupantekoa. Minä en tunne autoja, eivätkä ne kiinnosta minua hirveästi. Emme halua käyttää aikaamme minkäänlaisiin hakupalveluihin, vaan auton osto pitää olla mahdollisimman helppoa, sujuvaa ja nopeaa.

Turkian perheen viimeisin hankinta oli perheen 18 vuotta täyttävälle tyttärelle. Tärkeimpiä kriteereitä autolle olivat manuaalivaihteet, turvallisuus ja maltillinen hinta. Mutkattomasta kaupankäynnistä pitävä perhe hyödynsi Auto Aatamilan joustavaa palvelua ja tilasi auton koeajon kotiin. Marika iloitsee siitä miten helposti sopiva auto löytyi.

– Tämä autokauppa kesti noin kaksi päivää. Soitettiin Kallelle, että hoida meille auto. Ehkä siinä on enemmän kyse kumppanuudesta kuin sellaisesta myyjä-asiakassuhteesta. Meille auto tuli kotiin testattavaksi. Se oli kiva juttu. Ei käyty autokaupassa kertaakaan.

Marikan mielestä on tärkeää, että autoliikkeessä osataan tunnistaa asiakkaan tarpeet. Syitä auton hankintaan on erilaisia ja myyjän on osattava löytää paras ratkaisu. Auto Aatamilassa Marika on tykästynyt Kallen ja Mian sujuvaan ja välittömään palveluasenteeseen.

– Onhan noilla kahdella aika pitkälle persoona heitettynä tähän koko liiketoimintaan ja yrityksen profiiliin. Eihän siitä voi olla pitämättä.

Sen, että Auto Aatamilassa on sellainen harvinaisuus kuin naispuolinen myyjä, Marika näkee hyvin positiivisesti.

– Uskon, että kommunikointi on välittömämpää ja Mia tunnistaa, mitä naiset hakevat tai miettivät, kun ostavat uutta autoa. Ei välttämättä kiihtyvyys ja moottorin tilavuus ja tällaiset asiat, vaan käytettävyys ja miten auto sopii senhetkiseen elämäntilanteeseen.

”Ensiluokkaista palvelua”

Kontiolahtelainen Raija Komppula on autostaan tarkka. Volvo sen olla pitää, ja varustelu kuljettajan tarpeisiin juuri oikein mitoitettu. Vuodesta 1999 lähtien Auto Aatamila on huolehtinut siitä, että Komppuloiden autoasiat ovat viimeisenpäälle kunnossa.

– Kalle Aatamilalta olen ostanut tähän mennessä kuusi käytettyä autoa, mieheni Pekka kaksi, Auto Aatamilan kanta-asiakas Raija Komppula

Asiakassuhde alkoi Komppulan vanhan Saabin sähköviasta. Tulipalo oli lähellä, ja autosta tuli käyttökelvoton.

– Kalle oli tuttu autokauppias naapurista, hänen puoleensa käännyin. Hyvä että käännyin, sillä siitä lähtien olemme saaneet iloita ensiluokkaisesta palvelusta!

Raija Komppula ajaa vuodessa keskimäärin 25 000 kilometriä. Ensimmäisen Saabin jälkeen kaikki autot ovat olleet Volvoja.

– Kalle tuntee autoilutapani ja mieltymykseni. Hän tietää, missä vaiheessa on oikea aika ottaa autokauppa-asiat esille. Eikä hän siinä välissä tyrkytä mitään, vaan tekee aidosti pitkäaikaista yhteistyötä ja kauppaa.

Komppula kehuu Auto Aatamilan palveluasennetta loistavaksi ja luottamusta syväksi. Aatamila ei jätä asiakastaan pulaan missään autoiluun liittyvissä kysymyksissä.

– Minulla oli lainassa kattoteline ja suksiboksi. Hirmuinen vihellys kuului ajaessa. Siitäpä soittamaan Kallelle, että onko mitään kikkakolmosta tähän vaivaan. Neuvot löytyivät hetkessä. Ei mistään tänä päivänä saa sellaista palvelua kuin Auto Aatamilasta.

”Palvelu ja hinta kohdallaan”

Sakari Aikiosta tuli Auto Aatamilan kanta-asiakas jo vuonna 1986. Suosikkimerkki oli Saab – niitä Aikio osti Aatamilasta vuosien mittaan peräti neljä. Yhteistyö Auto Aatamilan kanssa jatkuu, vaikka automerkkiä pitikin vaihtaa.

Sakari Aikio perheineen muutti Joensuuhun vuonna 1985. Autokuume iski vuotta myöhemmin, tuttu vinkkasi kysymään menopeliä Juha ”Jussi” Aatamilalta.

– Nopeasti tuli selväksi, että Aatamilasta se menopeli kannattaa ostaa. Ensimmäinen auto oli Saab 99.

Vuoteen 1999 saakka Aikion perheessä autoiltiin Saabilla. Sitten merkki on vaihtunut Volvoon.

– Merkki vaihtui, sillä hyväkuntoisia käytettyjä Saabeja ei yksinkertaisesti enää saanut. Nykyisen Volvon ostin käytettynä Etelä-Suomesta, sekin kauppa syntyi Kalle Aatamilan kontaktien avulla. Asiakassuhde on säilynyt lujana, sillä Auto Aatamilassa tuntevat tyylini ja toiveeni. Hinta ja palvelu ovat olleet kohdillaan, ja huolenpitoa on autoasioissa saanut aina kun on tarvinnut.

Aikion perheessä oma auto on välttämätön. Matkaa Joensuun keskustaan on kymmenisen kilometriä, bussikyyti ei työ- ja kauppamatkoille ole toimiva vaihtoehto. Sakari Aikio luottaa hyväkuntoisiin käytettyihin autoihin.

– Käytetyssä autossa varustepaketit ovat valmiina ja hinta olennaisesti huokeampi kuin uudessa.