Vastuullinen autokauppa Joensuussa

 

Vastuullisuus on nouseva trendi myös autokaupassa, jota Auto Aatamila on painottanut jo pitkään. Mutta mitä vastuullinen autokauppa kaikkiaan tarkoittaa? Lue tästä, miten vastuullisuuden eri osa-alueet toteutuvat Auto Aatamilassa!

”Vastuullisuus autokaupassa on paljon muutakin kuin vain ympäristövastuuta – vastuullisuutta on myös se, että asiakkaita palvellaan loppuun saakka, ja että myytävät vaihtoautot ovat laadukkaita ja turvallisia. Vastuullinen autokauppias etsii asiakkaalle juuri sopivan vaihtoauton, hoitaa tarvittavat viralliset asiat, ja neuvoo tarvittaessa uuden vaihtoauton käytössä. Vastuullisuus on myös taloudellista yritysvastuuta.”

Vastuullisuus ympäristöstä

Autokaupan vastuullisuus ympäristöstä muodostuu monesta seikasta. Auto Aatamila ei yrityksenä tuota suuria ympäristöpäästöjä, koska esimerkiksi sähkön ja veden kulutukseen on kiinnitetty yrityksessä erittäin paljon huomiota. Esimerkiksi autokauppaan usein kuuluva autojen pesu toteutetaan pesuvettä ja pesuaineita kierrättävässä autopesulassa, jossa käytetään myös hyvin biohajoavia pesuaineita.

Suurempi ympäristövastuu muodostuukin itse vaihtoautoista. Käytetty auto on ekologinen vaihtoehto uudelle autolle siten, että auton valmistuksesta ei synny uusia päästöjä auton elinkaaren aikana. Käytetty, hyväkuntoinen ja nykyaikaiset tiukat päästönormit täyttävä vaihtoauto voi olla vasta elinkaarensa alkupäässä. Mikäli auto vaihdetaan uudempaan, voidaan vanha auto kierrättää romuksi tai varaosiksi – käytettyjen autojen kierrätys niiden elinkaaren lopussa on Suomessa myös tarkoin kontrolloitua ja tehokasta.

Auto Aatamila painottaa omien vaihtoautojen hankinnassa vähäpäästöisiä autoja, joilla on vielä pitkä elinkaari edessä. Elinkaaren varmistamiseksi myytävässä vaihtoautossa tulee olla esimerkiksi erinomainen huoltohistoria.

”Painotamme ekologisuutta myös asiakaskohtaamisessa – emme esimerkiksi käytä enää kertakäyttöastioita ja pahvisia kahvimukeja, vaan panostamme kotimaisiin ja kestäviin astioihin. Tämä vähentää osaltaan toiminnastamme tulevaa jätettä”

Sosiaalinen vastuullisuus

Sosiaalinen vastuullisuus autokaupassa on yksi vastuullisuuden muoto, jolla pyritään takaamaan tasa-arvoinen ja turvallinen palvelu ja tuotteet jokaiselle. Tämä tarkoittaa esimerkiksi syrjimättömyyttä kansallisuudesta tai sukupuolesta riippumatta. Myös esteetön sisäänpääsy ja kulku on osa sosiaalista vastuullisuutta. Pyrimme myös varmistamaan, että vaihtoautojen turvalaitteet ja kolariturvallisuus ovat erinomaisella tasolla.

Perinteisesti naiset ovat kokeneet autokaupassa asioinnin epämiellyttäväksi. Aatamilassa myös naisasiakkaat otetaan asianmukaisesti huomioon, ja pyritään löytämään paras mahdollinen vaihtoehto – olemme matkallasi mukana. Aatamilassa neuvot ovat ilmaisia – pelkkää auton myyntiä ei painoteta eikä pusketa, vaan pyritään selvittämään, millainen vaihtoauto olisi asiakkaalle paras. Tarjoamme siis myös henkilökohtaisia autokaupan neuvontapalveluita – varaa aika!

Yksi sosiaalisesta vastuullisuudesta kertovista seikoista on pitkäaikaiset asiakassuhteet. Esimerkkinä Aatamilan kolme sukupolvea (Jussi, Kalle ja Lauri) ovat palvelleet samaa perhettä vuosikymmenten ajan. Aatamila auttaa myös muissa autoiluun liittyvissä asioissa – esimerkiksi suosittelemme missä auton voi huoltaa ja katsastaa.

Olemme valinneet luotettavat ja asiantuntevat yhteistyökumppanimme pitkällä kokemuksellamme, joka tuo hyötyä myös omille asiakkaillemme:

  • Autohuolto
  • Katsastus
  • Rengaspalvelut
  • Lommonoikaisut
  • Maalaus
  • Teippaukset
  • Lasikorjaukset jne.

”Sosiaaliseen vastuullisuuteen kuuluu asiakkaiden palveleminen heitä syrjimättä. Aatamilaan saapui ulkomaalaissyntyinen pariskunta, joka ei ollut saanut palvelua useassa muussa autoliikkeessä, esimerkiksi puutteellisen kielitaidon sekä käteisen rahan takia. Lauri ja Mia hoitivat asiakkaalle modernin vaihtoauton, rekisteröinnin, ohjeet miten Suomessa toimitaan auton kanssa – vuosikatsastukset, huolto, rengaspalvelut / talvirenkaat, asioiminen Trafin kanssa, verkkoasiointi jne.”

Taloudellinen vastuullisuus

Vastuu kannattaa - Pohjois-Karjala - Auto Aatamila Taloudellinen vastuullisuus autokaupassa on monesti vähiten korostettu vastuullisuuden osa-alue, mutta se ei tee siitä vähemmän tärkeää. Auto Aatamila tekee jatkuvasti yhteistyötä eri viranomaisten kanssa – esimerkiksi Auto-Aatamila on Trafin valtuuttama rekisteröintitoimipiste.

Taloudellinen vastuullisuus yltää myös asiakkaisiimme: Vaihtoautomme ovat aina valmiita suoraan ajoon ilman, että autosta syntyy äkillisiä kustannuksia. Kaikki autot ovat huollettuja, tarkastettuja ja esimerkiksi lähes aina valmiiksi kaksilla renkailla (kesä- ja talvirenkaat valmiina). Vaihtoautoissamme painotetaan myös todella paljon laatua – vaihtoautoissamme on aina erinomainen huoltohistoria.

Jatkuva yhteistyö eri rahoituslaistosten kanssa velvoittaa myös läpinäkyvään liiketoimintaan. Selvitämme rahoitusmahdollisuudet tarkkaan asiakkaan puolesta – teemme vastuullisia rahoitushakemuksia, emmekä tarjoa esimerkiksi yksityisasiakkaan taloutta horjuttavia lyhytaikaisia kulutusluottoja.

Olemme lisäksi Joensuun Yrittäjien jäsen, Joensuun Kauppakamarin jäsen ja Autoliiton jäsen.