Turvallisesti talven liukkailla. Mikä on paras vetotapa talviautoiluun?

Kotimaan matkailun ja työmatka-autoilun lisääntyessä kuluttajat vaativat entistä enemmän menopeleiltään. Autoa ei valita pelkän käyttövoiman tai ulkonäön perusteella, vaan vaakalaudalla painavat entistä enemmän hyvä käytettävyys ja turvallisuus. Jokaisella kuskilla on erilaiset vaatimukset autolleen riippuen tyypillisestä ajotavasta ja auton pääkäyttötarkoituksesta. Tästä artikkelista löydät helpot ohjeet siihen, kuinka valitset juuri sinulle sopivan vetotavan.

Etuveto pelittää parhaiten kaupunkiajossa

Etuveto on ylivoimaisesti eurooppalaisten suosituin ja yleisin henkilöautojen vetotapa. Etuvedon hyödyt korostuvat etenkin perusajossa ja etuvetoinen auto tarjoaa perusvarman ajokäyttäytymisen. Kevyt, kompakti ja usein nelivetoa hieman edullisempi vetotapa toimii hyvin myös liukkailla.

Paras valinta etuveto on sinulle silloin, kun autoilusi koostuu pääosin kaupunkiajosta, etkä aja etenkään talvikelillä pitkiä matkoja taajamassa tai huonommin hoidetuilla teillä. Nopeat kiihdytykset tai ohittelu eivät aina kuulu etuvedon vahvuuksiin, joten etuveto sopii hyvin turvallista ja vakaata ajoa kaipaavan autoilijan luottoautoksi.

Neliveto lisää turvallisuutta haastavimmissa olosuhteissa

Nelivetoiset autot kasvattavat jatkuvasti suosiotaan Suomessa – eikä suotta. Neliveto sopii autoilijalle, jonka ajomatkat painottuvat kaupunkialueiden ulkopuolelle. Suosittelemme valitsemaan nelivedon etenkin silloin, jos autoilija asuu huonojen teiden varsilla, kuljettaa usein peräkärriä tai ajaa toistuvasti pitkää matkaa.

Nelivedon hyödyt korostuvat niissä tilanteissa, joissa autolta vaaditaan hieman enemmän. Liukkaat tai huonosti auratut tiet, mutkaiset ylä- ja alamäkimaantiet sekä epävarman sään ohitustilanteet ovat nelivedolla hieman kaksivetoisia sisariaan turvallisempia. Nelivetoon vasta tutustuvalle auto voi myös tuoda haasteita; nelivedolla ei usein tunne liukkautta, mikä saattaa aiheuttaa vaaratilanteita kokemattomalle kuskille.

Auto Aatamilasta löydät uudenveroiset neli- ja etuvedot avuksi arkeen

Kun etsit sinulle sopivaa autovaihtoehtoa, ammattilaisen apu on usein tervetullutta. Meiltä voit kysyä neuvoa auton valintaan matalalla kynnyksellä. Me autamme, kun haluat tietää lisää.

Tutustu autovalikoimaamme