Uusi auto voi tuntua hienolta ja houkuttelevalta ratkaisulta. Mutta onko se kuitenkaan kaikista järkevin päätös? Listasimme teille kolme huomiota, miksi vaihtoauton ostaminen voi olla uuden auton ostamiseen verrattuna järkevämpi ratkaisu.

1. Uutena ostetun auton arvo laskee eniten heti käyttöönoton jälkeen.

Kilometrejä ei tarvitse kertyä mittariin edes 20 tuhatta, kun uuden autosi arvo voi laskea jopa kymmenen prosenttia. Sen sijaan hyvin huolletun ja vähän ajetun vaihtoauton arvo pysyy pitkään melko samana, eikä se kärsi arvon laskusta läheskään yhtä nopeasti kuin uusi auto.

Uuteen autoon verrattuna hyvin huolletun ja vähän ajetun vaihtoauton arvo laskee tasaisemmin iän ja kilometrien kertyessä, eikä käytetty auto kärsi äkillisistä arvon tippumisista.

2. Kun huoltohistoria on kunnossa, ei eroa uuteen autoon juurikaan ole.

Vähän ajetun ja säännöllisesti huolletun käytetyn auton kunnossa ei usein ole merkittävää eroa uuden auton kanssa. Autojen isoimmat remontit tulevat yleensä vasta parin sadan tuhannen kilometrin kohdalla, joten nuorella käytetyllä autolla voi ajella pitkään ilman remonttihuolia.

Myöskään auton huoltaminen ole kilometreistä kiinni, sillä useimmat automerkit suosittelevat vuosittaista merkkihuoltoa. Uutta autoa täytyy huoltaa siis aivan samalla tavalla kuin käytettyä.

Auto Aatamilan AutoPlus -vaihtoautot ovat erittäin huolellisesti valittuja vaihtoautoja, jotka täyttävät tiukimmatkin kriteerit esimerkiksi huollon / huoltokirjan, varusteiden ja ominaisuuksiensa osalta.

3. Taloudellisesti järkevin ratkaisu on noin neljä vuotta vanha auto.

Kauppalehti (Yli-Salomäki 19.5.2015) vertaili tilastojensa pohjalta, millainen auto on taloudellisesti järkevin ostos. Listan kärkeen nousi 4-vuotias ja noin 60 tkm ajettu auto. Nuori ja hyvin huollettu auto on järkevä ostos niin arvon säilymisen, polttoainekustannusten kuin korjauskulujen kannalta.

Nykyisin neljä vuotta vanhassa autossa ei tarvitse edes tinkiä lisävarusteista, sillä varustetaso on ollut jo pitkään erittäin kehittynyt. Voit siis huoletta vaatia myös käytetyltä autolta hyvää varustetasoa aina kosketusnäytöistä adaptiiviseen vakionopeudensäätimeen.

Me etsimme asiakkaillemme juuri sellaisen auton, joka vastaa heidän toivelistaansa. Älä siis jää yksin etsimään, vaan kerro meille millaista autoa etsit!

Meiltä löydät monipuolisen ja laajan valikoiman vähän ajettuja ja hyvin huollettuja vaihtoautoja.

Käy tutustumassa valikoimaan osoitteessa www.autoaatamila.fi/vaihtoautot