Mikä ihmeen kaasuauto?

Kaasuautot ovat Suomessa vielä toistaiseksi monelle melko tuntemattomia. Jos kuitenkin olet kiinnostunut säästämisestä sekä vihreämmistä valinnoista, jatkuvasti yleistyvään kaasuautoiluun kannattaa tutustua. Kaasuautot, tai virallisemmin biokaasua polttoaineena käyttävät autot, ovat tavallisia henkilöautoja, joihin tankataan biokaasua. Lisäksi kaasuautoista löytyy aina bensatankki.

Biokaasu on kotimaista ja paikallista biojätteistä valmistettua polttoainetta. Joensuussa jäteyhtiö Puhas kerää alueen biojätteet, toimittaa ne BioKymppi Oy:hyn Kiteelle, minkä jälkeen yritys tuottaa jätteistä biokaasua. Uskomatonta!

Kaasuauto säästää lompakkoa ja ympäristöä

Biokaasu on fossiilivapaa polttoaine, mikä tekee siitä ympäristön valinnan. Kotitalouksien biojätteistä valmistettu biokaasu on ympäristöystävällisyyden lisäksi kotimainen sekä paikallinen polttoaine, mikä tekee siitä vastuullisen myös talouden näkökulmasta. Tukemalla paikallisia toimijoita, jotka valmistavat biokaasua, tuet kotimaan elinkeinoelämää ja taloutta.

Tämän lisäksi biokaasu on järkevä valinta silloin, kun haluat käyttää vähemmän rahaa polttoainekuluihin. Kaasuautolla säästät polttoaineen hinnassa jopa 40% verrattuna dieselin tai bensan hintaan. Hinnaltaan kaasuautot ovat samanhintaisia kuin vastaavat bensa- ja dieselautot, eli valinta on todellakin järkevä lompakolle.

Joensuuhun on avattu kaasutankkausasema

Wegas on avannut Joensuuhun kaasutankkausaseman, joka sijaitsee Wahlforsinkadulla. Nyt kaasuautoilu on helppoa ja edullista myös Joensuussa!.

Kun ostat Auto Aatamilasta kaasuauton, tankkaat Wegan uudella kaasuasemalla jopa 600kg edestä ilmaista biokaasua! Kampanja on voimassa 3.10.2022 – 31.03.2023. Lue lisää kampanjasta täällä.

Kaasuauto ei estä automatkailua; Suomesta löytyy jo nyt hyvä kaasutankkausasemien verkosto, joka laajenee jatkuvasti. Tämän lisäksi Auto Aatamilan valikoimista löytyy kaasuautoja, joissa on mahdollisuus tankata kaasun lisäksi bensaa. Kun autossa on mahdollisuus tankata sekä kaasua että bensaa, on ajaminen esimerkiksi pitkällä matkalla huolettomampaa.

Kuinka tankkaan kaasuauton? Katso video!

 

Heräsikö mielenkiinto? Kun haluat lisätietoa biokaasusta ja biokaasuautoista, ota suunnaksi Auto Aatamilan myymälä. Me kerromme mielellämme lisää, minkä lisäksi pääset heti koeajamaan kaasuautoa!